Attitude, Alignement, Action

Attitude, Alignement, Action på stranden i Alassio.

Inom Anusarayoga som jag studerar  arbetar man kring dessa tre ord. Så här kan det bland annat tolkas:

Attitude: Vad är din intention? Med dagen, praktiken, relationen, livet. När du vet svaret utstrålar du en skönhet, säkerhet, mjukhet.

Alignement: Hur genomför du det du vill/din intention? Vad behöver du tillföra, skala bort, lära, lära om. När du vet svaret är det lättare att ta tjuren vid hornen och utföra själva arbetet. När du vet hur du ska göra är det lättare att linjera sig med det man vill göra.

Action: Arbetet, agerandet, utförandet. Det räcker inte med att bara tänka att du vill, du måste agera, detta klarar du bättre om du gjort jobbet innan.

Denna princip använder jag gång på gång. Det hjälper mig i min vardag, på min yogamatta, på dåliga dagar, när jag är liten och svag. Prova att lägga upp ditt nästa problem kring dessa tre ord och se vad som händer.

 

I fredags opererade jag mitt högra ben för trötta vener. Under min rehabilitering i helgen hade jag denna bild som målbild.

Attitude: Operera benet för bättre hälsa, trots obehag.

Aligenment: Läste på om allt kring operationen, förberedde mig mentalt och fysiskt.

Action: Operation med positiv inställning, rehab med andningsövningar, varma teer, mycket inlagd ingefära, aloevera på såren samt med en stor dos viljestyrka att återvända till mattan och alla fina elever!

Imorgon tre dagar efter kommer jag hålla min första lektion. :-)

 

 

Min nästa målbild. Jogga! Tar nog ett tag, så länge får jag gå.

 

Godnatt!

 

 2 Comments

  1. Sanna wrote:

    Du e grym. Krya på benet. puss

  2. Hanna Wessman wrote:

    Underbart. Din styrka smittar!
    /Hanna