Oj oj oj! De senaste dagarna har gått väldigt snabbt och jag har faktiskt hunnit med väldigt mycket! Helgen har spenderats i sommarstugan tillsammans med delar av släkten vilket har varit helt fantastiskt! Vi hade ju tur med vädret så det har blivit en hel del brygghäng. Mysigt!

Förutom det byggde vi lite på altanen som håller på att skapas framför den nybyggda sovstugan. Och så klart har vi även hunnit med en hel del god mat. Min kusin Andreas stod för maten igår och lagade väldigt god libanesisk plockmat. Det ska jag göra någon gång med! Måste pressa honom på recepten!

Här nedan kommer några bilder från ett vackert hem. Jag gillar verkligen matbordet med den söta glödlampan ovanför och de svarta stolarna. Även snyggt med alla marmordetaljer både i köket och badrummet!

Carraramarmor via brassandgold.comCarraramarmor via brassandgold.comCarraramarmor via brassandgold.comVia seventeendoors.com.

 

Translation: This is really nice!


I morgon eftermiddag tar Peter och jag bilen och kör till min familjs sommarstuga utanför Växjö. Det ska bli så skönt att spendera helgen tillsammans med familjen i en avkopplande miljö och bara njuta!

På tal om sommarstuga tycker jag dessa bilderna från en 1800-talsstuga i schweiziska Interlaken. Klassiskt och vackert inrett med härliga färgkombinationer!

Lantställe via brassandgold.comLantställe via brassandgold.comVia svenska Elle Decoration.

 

Translation: A lovely old summerhouse painted in nice colors.


Min måndag har varit helt okej och ganska mysig, men tyvärr har jag blivit lite förkyld. Medan jag väntar på att förkylningen ska gå över kommer här lite fikonträds-måndagspepp! Så fint!

Fikon träd - brassandgold.comVia Scandinavian Homes.

 

Translation: I love fig trees.


Välkommen hem till Marie Elbæk Schjeldal och hennes familjs hem på Østerbro i Köpenhamn. Här blandas mörkt och ljust, vackra designlampor och fina stolar i en härlig kombination. Bilderna kommer från danska Elle Decoration där du också kan hitta en intervju.

At home with Marie Elbaek Schjeldal, brassandgold.com

Snyggt med mörka golv och svart kök!

At home with Marie Elbaek Schjeldal, brassandgold.com

Lampan som hänger över köksbordet är lite “to-die-for”.

At home with Marie Elbaek Schjeldal, brassandgold.com

Stolen/Fåtöljen från Gubi är en favorit som står högt upp på min önskelista!

 

Translation: A lovely Danish home!


Choklad till kaffet är ofta en riktig höjdare som jag verkligen tycker om. Det räcker ofta med en eller två bitar och om man skulle få eftermiddagskaffet serverat med choklad från Svenska Kakaobolaget hade det nog inte kunnat bli bättre. Hur snygg är inte denna inslagning!?

Kakaobolaget, brassandgold.comKakaobolaget, brassandgold.comKakaobolaget, brassandgold.comKakaobolaget, brassandgold.comVia Milk Decoration.

 

Translation: Swedish chocolate with nice wrapping.


När man jobbar hela dagarna långa är det ganska naturligt att då och då drömma om en fin arbetsplats med vackra möbler och mycket böcker! Jag vet inte riktigt hur jag vill att vårt kommande arbetsrum kommer se ut men inför att det ska bestämmas samlar jag just nu mycket inspiration som kan hjälpa oss på vägen!

Skrivbord/arbetsrum - brassandgold.com

Snyggt och stilrent skrivbord med tillhörande stol med pläd via Stilinspiration. Enkelt och snyggt!

Skrivbord/arbetsrum - brassandgold.com

Tänk att få ha ett helt rum fyllt med böcker från golv till tak. Drömmen!

 

Translation: Work space inspiration.


Det är nog inte många som missat dessa vackra bilder från senaste numret av Sköna Hem men jag kan ändå inte låta bli att lägga upp dem här! Färgerna och kontrasterna mellan rummen är så härliga.

Se fler bilder på @thenorrmans.

Norrmans Cph, brassandgold.comNorrmans Cph, brassandgold.comNorrmans Cph, brassandgold.comNorrmans Cph, brassandgold.comNorrmans Cph, brassandgold.comVia Strenghielm.

 

Translation: A nice apartment in Copenhagen with lovely colors and great contrast.


Idag efter jobbet mötte Peter upp mig i Lund där vi sprang på lite ärenden innan vi satte oss på Stortorget och åt middag. Vi båda valde halloumiburgare som är en ny favorit. Mysigt!

Patrik, brassandgold.comBrassandgold.com

 

Translation: An evening in Lund.


Äntligen tisdag tänkte jag säga, men ja! Det är tisdag i alla fall! Och tisdagar betyder inspiration från Instagram, så här får ni fyra underbara bilder med tillhörande konto att följa!

Instagram inspiration, brassandgold.com

@_noden_ finns alltid snygga möbler och fina kombinationer. Framförallt gillar jag deras färgskala.

Via brassandgold.com

Hur fin är inte detta sidebord/denna bänk från IKEA? Via @matildagillar.

Instagram inspiration, brassandgold.com

Underbara färger via @en.beaute.

Instagram inspiration, brassandgold.com

Mer IKEA och mer Sinnerlig. En moodboard från det nya museet i Älmhult! Via @blackpuredark.

 

Translation: Instagram inspiration!