Förädling

Natarajasana – dancing Shiva – i vinfälten i Alassio.

Idag efter mina klasser var jag på Ikea. Söndag. Slask. Ikea. Då tänkte jag på denna stund. “Strike a pose” sa min vän. Vi var och skördade vindruvor. Vinfälten låg bara några minuters bilväg från vårt hus. Jag älskar att se på yoga som ett gott vin.

Vindruvorna odlas med varsamhet och tålamod. Precis som vi bör behandla vår kropp. Druvan växer och frodas, blir mjuk och innehållsrik. Vår kropp med yoga likaså. Sinnlig som kroppslig.

Därefter skördas vindruvan för att skapa något nytt. Efter vår praktik skördar vi frukten. Vi skapar nya upplevelser med vår kropp som redskap.

Druvan pressas och förädlas. Vårt sinne får med yoga och meditation tillfälle att förädla intuition som leder till kloka tankar.

Druvan lagras i mörker. Våra tankar landar när vi går in på djupet och leder till kloka handlingar. Dig deep to fly high.

Vi måste in och grotta för att förändra, skala av och lyfta fram det som är bra.

En dag tappas vindruvan upp i form av vin – en ny skepnad, fylld av djup. Med yoga får vi en ny kropp med känsla av djup, förståelse, närvaro, trygghet. Tyngdlöshet.

 

 

Natarajasana i skidspåret. “Strike a pose” sa mamma.

Natarajasana i soluppgången på årliga yogaresan till Alassio.

Natarajasan i Las Palmas.

Yogin får lära att livet går upp och ned. Yogan lär oss kosten att dansa med livet som partner. Ibland är det svårt, man blir trampad på tårna, men musiken fortsätter att spela och the show must go on. Dancing shiva.

Nu ska jag ta mig ett glas gott vin.

 

 2 Comments

  1. Hanna Wessman wrote:

    Kloka ord. Skål för det!
    (..när jag uppmanas att “strike a pose”, ser det inte riktigt ut så där.. :)