From Paris with love!

Igår blev det en gammal goding till middag, Parisare! En hybrid mellan hamburgare och äggmacka som kanske glömts bort en aning under de senaste åren då nya kök och smaker från hela världen har lockat mer. Vad du serverar till din Parisare är upp till smak och tycke, bortsett från ägget kanske, så det lämnar jag åt din fantasi. Det jag vill dela med mig är resultatet av gårdagens burgare, som jag blev barnsligt nöjda med, då jag prövade en ny metod där man behåller färsen så orörd som möjligt egentligen. Mina burgare kommer aldrig bli de samma igen och jag kan bara varmt rekommendera “the untouched version of paddies”. Enjoy!

Ingredienser 5 stora burgare

 • 1 kg nymald nötfärs
 • flingsalt
 • nymald svartpeppar
 • 1 st vitlöksklyfta
 • smör till stekning

Instruktioner

Lägg ut färsen på en skärbräda och börja forma den till en stor rulle. Klappa, rulla och vänd på den tills du har en någorlunda slät yta utan sprickor. Klappa ändarna platta så att du har formen av ett stort batteri(O=  Skiva rullen i 5 tjocka skivor, utan att förstöra formen för mycket, och upprepa klappning och formning så att du har tjusiga höga burgare med släta, fina ytor och kanter. Smält smör i stekpanna för stekning tillsammans med ordentliga nypor flingsalt, svartpeppar och en pressad vitlök. När smöret har tystnat lägger du i burgarna och låt steka ca 5 min på varje sida. Det är ca 200 g burgare så dom behöver lite tid men 5 min/sida blir perfekt medium. Förläng stektiden för önskad tillagning. Salta och peppra den ostekta sidan innan du vänder dem. Servera burgaren på ett gott rostat bröd tillsammans med sallad, lök, grönsaker, god sås och ett stekt ägg så har du en äkta Parisare. Voila!

 

 2 Comments

 1. madeleine wrote:

  härlig matinspiration du bjuder på!

 2. Fanny wrote:

  Jag älskar dina mattipps, vattnas i munnen! Tack!