Full blom

Efter en månad av detox med mycket yoga och många promenader och joggingturer känner jag mig i full blom! Äntligen är vintern ur kroppen! Det fick jag göra i ca 3 dagar, sedan blev alla barnen sjuka och jag var mer eller mindre inlåst för att ta hand om dom. Tur att jag var stark innan!

Jag har i år gjort detoxen tillsammans med Josefin Jäger som driver Jfine cuisine. Hon är en fantastisk kock och inspiratör! Det var kul och inspirerande att detoxa i grupp. Varje morgon i en vecka åkte jag och hämtade påsar fyllda med juicer, vitaminer och ljuvliga matlådor. Nedan ser ni några bilder på den vackra maten. Josefin är en sann konstnär! Det var smakfullt för både ögon och smaklökar och jag mådde väldig bra!

 

Zucchini pasta med pesto och taggiasca oliver!

 

Underbar rawfood sallad med krämig avokado dressing och knaprig sprinkle!

 

Choklad tryffel tårta med bananglass och hallonsås!

 

Denna underbara gröna smoothie gör jag varje morgon, basreceptet har jag fått här men det går att variera i oändlighet!

Jag gjorde denna Detox kurs som en utbildning inom rawfood för att kunna förmedla vidare till er! Både Josefin och jag pratar om det viktiga i mindfull eating. Att ta sig tiden att tillaga maten med omtanke, att äta med mer vördnad, att tänka på vad man äter, hur man äter och hur man smälter maten.

Hur gör du?

Till hösten kommer jag tillsammans med utvalda partners,  föreläsare och kockar att hålla både “urban retreats”, workshops och inspirationsdagar fyllda med yoga, matlagning och förläsningar/tips på bra kost och dryck enligt både auyrveda och rawfood!

Håll er uppdaterade här!

Först lite mer inspiration! :-)

Varje morgon börjar jag med en kopp kokat vatten (renat i vattenrenarkanna) med en halv ekologisk citron i, detta hjälper att rensa och underlättar matsmältningen, under en detox slänger man i en liten tsk himalayasalt.

Ljuvlig raw-food chokladmousse gjord på bl.a. avocado…:-)

 

 

 3 Comments

 1. Hej! Jag vill tacka för din fina blog som inspirerar till ett sundare liv. Jag hittade till dig genom Sanna Fischer Nordströms blog (som jag också följer) och den ligger extra rätt i tiden för mig eftersom jag efter två barn i snabb följd precis börjar klättra ur ‘småbarnsträsket’.

  Som du kombinerar jag yoga & löpning och det passar mig perfekt. Lite sund kost på det och livet är oftast i balans.Tack för nya tips!

 2. Jennie wrote:

  Hej Eva,
  tack för ditt meddelande! Va kul att du hittat hit!
  Hoppas du har en fin vår där du är!
  Om du vill kan du även yoga med mig online, mer snart i min senaste blogg.
  Varma hälsningar,

 3. Yoga online låter intressant. Kommer du att posta här på Hannasroom?