MINA GARDINER

Äntligen gardiner! Textilier gör så mycket för känslan i ett rum, och för akustiken! Jag valde ett väldigt elegant ulltyg till både matsalen och vardagsrummet. Så nöjd!

Tycker det här tyget har ett så vackert fall och alla kulörer är superfina! Mark Alexander, Nuance, färg, Moonshine.

I vardagsrummet valde jag att sätta gardinen mer som ett draperi eftersom det är så tajt mellan fönster och vägg.

Mark Alexander, Nuance, färg, Silvershell.

I sovrummet körde jag linneblandning för att matcha sänggaveln. Tyget här heter Air, Beige också Mark Alexander, och alla tyger kommer från CasaRosaVill du veta hur du får tag på tygerna är det bara höra av dig hit så får du hjälp att hitta till rätt inköpsställe!


20 replies on “MINA GARDINER

 • Karolina

  Fina Hanna, jag blev så glad över ditt gardininlägg, men hade hoppats på en mer ingående rapport kring hur man ska tänka kring valet av gardiner! Vart börjar man? Längd, att sätta på skena eller stång, materialval etc. Finns det gardinkonsulter tex? Nån som kommer hem med prover, tar mått och sen kommer tillbaka och monterar etc? Vi har tex 3,20m i takhöjd. Kan jag då sätta på skena som börjar i taket eller kommer det se konstigt ut? Jag avgudar din stil, tack för att du finns! Hoppas hoppas på svar! Kram

  Reply
  • Hanna Wessman

   Hej fina! Åh, jag vet! Önskar jag hade mer tid att lägga på att skriva längre och bättre inlägg för visst finns det massor av tips och råd kring hur du ska tänka! Jag gör ofta bara basen hos kunder. Väggfärg, matta och gardin är vad jag kallar bas. Att matcha den rätt då har man en bra grund för rätt inredning. Jag kan inte dra allt här nu men generellt fäster jag gardinskenor i tak alt på vägg fast precis under taket. Man vill inte dra ner takhöjden med gardinerna. Vita gardiner funkar alltid men om du är lite modig kan en matchad väggfärg och gardin verkligen lyfta känslan. Tunna tyger lättar upp och grövre tyger ger mer elegans och tyngd. Ljusa, varma grå toner är väldigt fint och passar till mycket. Tunna linnetyger funkar alltid.
   All lycka till! Kram på dig, Hanna

   Reply
 • Eleonor

  Underbara gardiner! Vad är det du har för fästen till dem? Jag noterar att du inte kör dem ända upp till tak, vad har du för tankar om det? Är precis på gång med gardinprojekt själv, tar tacksamt emot input:) /Eleonor

  Reply
 • Sofie W

  Vilken fin färg på mattan i vardagsrummet!
  Vart kommer mattan i vardagsrummet ifrån och vilken färg?
  Vänlig hälsning

  Reply
 • Jenny

  Hej Hanna! Var kommer den stora svarta spegeln i sovrummet ifrån? Letar efter en enkel golvspegel med svart ram och den där är superfin! :)

  Reply
 • Frida

  Hej, vilka fantastiska bilder. Kan ej kolla mig mätt! Vart kommer den ljusa mattan i matsalen ifrån? MVH Frida

  Reply
 • Mona

  Hej Hanna!

  Jag är också på jakt efter ett företag som kan komma hem med prover, ta mått och montera gardin och skena. Har du någon rekommendation där?

  Stort tack!

  Mona

  Reply
 • Johanna

  Hej Hanna,
  Så fina och mjuka färger du valt till dina gardiner, blir alldeles salig!
  I vårt hem har vi 2.95 m i takhöjd och gränsen mellan takfärg och väggfärg går i linje med vårt fönster. Taket är alltså målat en bit ner på väggen. Efter att ha sett dina bilder blev jag konfunderad om det verkligen passar sig att sätta gardinerna uppe vid taket som jag tänkt göra. Vad tror du?

  Johanna

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *