Home sweet home, nästan.

På alla hjärtans dag reste jag till mitt älskade Italien. Solen lös, barfota i ballerina. En resa för att förkovra, skaffa ny energi. Jag hälsade på elever, inspekterade deras klasser, höll klass och till slut, själva meningen med resan – workshop med mina lärare.

Till pujan (altaret längst fram i yogasalen) hittade jag den perfekta dekorationen. Ett kitshigare hjärta får man leta efter. Det satte pricken över i:et på workhshopen som hade temat – “Öppna ditt hjärta för att finna ditt dharma”.

Dharma – vi har alla en gåva. Vår uppgift är att upptäcka den hos oss själva och förmedla den till vår omgivning. Vad är ditt budskap?

 

Mina kollegor och jag under workshop i Reggio-Emilia.

 

Det är ett hårt jobb att närma sig sin kärna för att lyssna till sin intuition. Våga lyssna till den. Våga förmedla den. Man jobbar igenom flera lager. Lager som lägger sig som damm på hjärtat.

Runt hals,strupe, käke, nacke, axlar har vi vårt femte chakra – vishudda chakra. När det är i balans vågar vi stå för vad vi vill. Vi ser sanningen och förmedlar den. Vi har en bra kommunikation. Till oss själva och till andra. När vi jobbar med vårt halschakra blottar vi oss.

Ett sätt att balansera vårt femte chakra är att vara tyst. Meditera. Promenera och vistas ute i det fria i tysthet. Eller sitta på ett tomt torg i gryningen och se staden vakna.

Piazza Vescovado i gryningen.

Ett annat sätt att balansera sitt halschakra är speciella yogaövningar. Många är starka. Som den här ovan.

Purvottanasasna. Purvo betyder öst och positionen är en hälsning till solen som går upp i öst. Positionen gör ditt sinne klarare. Öppnar upp dig till nya möjligheter. Stärker dina axlar, bröstmuskulatur. Sträcker ut framsida på fötter, anklar och benhinnor. Stärker triceps, handleder och ben.

 

Ett annat sätt att balansera sitt halschakra kan enligt mig kan vara att äta ljuvlig italiensk mat! Eller njuta en riktig italiensk cappucino.

Endiver, parmesanskivor, basilikadressing, pinjenötter, fänkål och grönsallad.

 

 

 

 One Comment

  1. Sanna wrote:

    Gud så härligt Jennie. Puss