2014-02-07 17.54.42

Jag verkligen älskar hemmaträning! Spar tid, man kan spela favoritlåtar (och hur högt som helst) och perfekt för fokusträning. Jag kör lätt ett hemmaträningspass i veckan. Oftast blir det 30 min core, minicirkel eller yoga. Att få in en träningsrutin som funkar handlar otroligt mycket om att ta bort alla trösklar som kan stå i vägen för dig. Oftast är tiden en sådan bov. Här är det 30 min du behöver, thats it. Det kan vem som helst få in under en dag. Får du inte det? Ja då kanske du ska se över ditt schema 😉

 

Testa det här passet hemma, garanterar svett och tajt rumpa!

20 jumping squats

20 utfall

20 squats med sumokick

30 sek jägarvila

20 sidohopp/skridskohopp

X 5


coldplay

Älskar älskar älskar Coldplays nya album. YES! Coldplay har en favoritplats i mitt hjärta. Deras låtar är så många minnen av skratt, kärlek, tårar och frustration. Livet helt enkelt. Det är fredag och helgen knackar på, höj volymen och dansa in ledigheten med Hymn For The Weeekend.

 


shay

Här är han, finaste Shay.

I onsdags följde jag med två fina vänner på ett yoga-pass på Urban Om och själen liksom hoppade dubbelhopp av lycka. För det är reaktionen av en kväll med vänner och yoga. Det var första gången jag gick på en klass med Shay, yogaläraren. Så fort han öppnade munnen kände jag, det här kommer bli bra. En terapeutisk röst och axlarna åkte ner direkt. Sjukt tuff klass så musklerna darrade men oj sådan befrielse för inre maskineriet. Yoga gör det med mig, en rensning varje gång. Stress, elaka ord eller frustration rinner av mig.


babba

Låt mig presentera veckans Hey women – Babba Canales. Übercool! Kolla in det här klippet för kör bah-boost så kommer du fatta varför jag har valt henne. Hon snackar om att man ska ta reda på vad “jag är bättre på än någon annan” och våga ta för sig. Men det som fastnade hos mig och något som jag på senare år har insett är kanske viktigast av allt – vad kommer du ha för förutsättningar för att sätta din personliga prägel på din jobbvardag? Som är en sådan viktig faktor för motivation och passion.

 


IMG_3095

För en vecka sedan stod jag här, på scenen på Historiska och pratade om hur man kan bli vän med sin pms. Det var pms-dagen och gänget i pms-förbundet stod för fixet.  I publiken satt drygt 150 kvinnor, några hade sina partners med sig, och det var superkul att äntligen få träffa ens läsare och kunna svara på frågor live. Tänk att vi nu har en hel dag! Historiskt. Såklart har vi en hel massa tabu, okunskap och skam att jobba med men jag är så stolt och glad över att vi nu har tagit stora kliv framåt.

Jag avslutade min föreläsning med att summera mina 5 favoriter till att bli vän med sin pms och jag tänker att även ni ska få ta del av dom:

  1. Skriv pms-kalender & följ den
  2. Boka egentid
  3. Ge din kropp rätt byggstenar (kost) vid rätt tidpunkt
  4. En kropp som rör sig är en glad kropp
  5. Prata, prata, prata!

 


IMG_2202

Ibland kan en måndag förvandlas till en lördag med lite fantasi! Först en löprunda med podcast i öronen – i regnet. Älskar att springa i regnet, vet inte om det är för att jag känner mig extra stark då eller härliga luften? Belöningen blev att komma hem alldeles lagom till att middagen var klar och väntade på bordet. Kvalitetstid med kärleken. Toppar med några avsnitt av Bron (kollar ikapp, är bara på säsong 2) i soffan under täcket. Jobbveckan känns som bortblåst och jag njuter av en ledig kväll.

Bjussar på sambons smaskiga pastarecept:

Köttbullar på nötfärs

Tomatsås gjord på krossad tomat, vitlök, gul lök, basilika, salt och peppar

Låt allt stå och götta sig. Servera med bönpasta! Nom Nom!

 


 

hannadeco

Ni har väl inte missat att Hanna är nominerad till årets inredningsbloggare av ELLE Decoration? Hurra! Snygg stil och inspiration behöver jag inte ens snacka om, det är självklart. Men det som ger henne den där extra stjärnan är att hon har power som jag ju älskar! Go go go Hanna! Rösta här! IMG_3011

Mat eller snacks som tröstande kram är inte så himla härligt som det till en början kan verka. En viktig del i min hälsoresa var att hitta bättre alternativ fritt från socker. Jag är nämligen en godisråtta och vände mig ofta till godiset när livet kändes lite tungt. Idag är min första hjälpen lite annorlunda. Oftast som ovan. Bästa magasinet och en smaskig juice. Då bokar jag in egentid och myser ner mig i soffan med dessa godingar. Lika tröstande, men snällare mot kroppen. Win-win!


IMG_2990

När kroppen har pms signalerar den att “nu är jag ur balans”. För det är så kroppen fungerar, den vill ha din uppmärksamhet – när den mår dåligt, är ledsen eller känner smärta. Det du då väljer att äta kan mildra eller trigga igång obalans. Som ni redan vet har jag just nu pms och trots att min hjärna kan signalera “Ät bullar!” så håller jag mig till Omega 3 i form av lax! Dämpar inflammation och svullnad, men främst hjälper den min kropp till hormon-harmoni! Under pms är det extra viktigt att planera i form av matlådor så jag inte ens behöver tänka, utan bara plocka ut en låda, värma i micron och ösa på lite keso. Klart! Då behöver jag inte ens gå in i butiken och lockas av alla triggers som finns på alla hyllor! Det handlar helt enkelt om att hitta de små knepen i vardagen som skapar balans och mer harmoni! Älskart!