Lunchtime (klicka här)

Alltså, måste faktiskt berätta om något som jag blivit såå mycket bättre på. Mantagervadmanhavermatlagning! Tidigare har jag varit väldigt..nja, petig är fel ord men har haft svårt för att laga mat utan exakt alla “rätta” ingredienser. Det blir både dyrt och ofta slängde jag en massa som aldrig kom till användning. Det är det slut med nu! Nu lagar och äter vi upp den mat vi köper till det här hemmet. Säkert självklart för många av er men så har det inte varit för mig. Salladen här ovanför är ett, kanske inte perfekt exempel på det men i alla fall. Jag skulle äta lunch själv och öppnade kylen som inte verkade kunna erbjuda någonting. Lite grönsaker och ägg fanns och så hittade jag en burk tonfisk. Men det fanns ingen gurka och ingen lök. Tidigare hade jag givit upp, jag vet skitlöjligt men det är sant. Man kan ju inte äta sallad utan gurka och lök! Jo, det gick hur bra som helst :)

Detta hade jag i:

Romansallad

Rädisor (ganska mjuka efter två dagar i kylen men det funkade det me ;) )

Tomat

Kapris (det har jag alltid hemma, det och lök..ok nästan alltid..)

Dill (som håller sjukt mycket längre om man har den i kylen!)

Tonfisk

2 kokta ägg

Dressing: (bästa!)

1 dl Olivolja

3-4 tsk Vitvinsvinäger (jag måttar aldrig så det är verkligen ca.. )

3 tsk dijon senap

1 tsk socker

Salt och svartpeppar

Rör ihop allt och ställ i kylen under tiden du gör salladen. Ta ut den då och då och rör om. Den ska liksom gå ihop och bli tjock. Då har du lyckats med världens godaste dressing! Jag brukar göra en hel mugg full och sedan hälla över på flaska.

Snabbt, gott och enkelt! Och titta så glad jag blev! Btw, maila mig om ni vill ha outfitinfo på detta inlägg ;)

Puss

Hanna2 Comments

  1. madeleine wrote:

    hahaha snygging!!!
    det där med maten känner jag igen alltför väl men det är väl dags för mig att mogna här oxå nästa gång jag öppnar kylen skall jag tänka utanför boxen å skapa nån smarrig lunch, kram

  2. Andrea wrote:

    Ha ha haaaa!!! Du är underbaaar!