Magi

Vrksasana – trädets position, naturen gav mig inspiration – på ett torg mitt i Las Palmas står detta magiska träd sedan århundraden.

Stå stabilt på marken, fokusera din blick på en punkt. Breda aktiva fötter, handflatorna starka ihop, lyft en fot och placera på insida av ankel, vad eller lår – inte på insida av knä. Pressa fot och ben in i varandra, in mot kroppens mittlinje. Stabilisera höfterna. Lyft hjärta och nyckelben, sträck på nacken och tänk att du balanserar något på hjässan. Andas djupa andetag och lämna positionen med full kontroll, i slow-motion. Byt ben. Fokus, styrka, andning.

På mitt sista event var den en kvinna som frågade mig hur och varför jag började med yoga.

Jag svarade ärligt, utförligt och sakligt. Jag berättade att yogan varit en stor hjälp  till självläkning. Efteråt var det fler som kom fram både förvånade och tacksamma att jag blottat mig så.

Och sedan kom så många historier. Tårar. Gamla tårar som tappade sitt fäste. Frigörelse och förlösning.

Yoga hjälper gammalt att rinna av dig, längs med ryggraden som ett vattenfall. Släpp.

 

Ibland kan det vara så enkelt.

Under en hel dag hade vi rört på oss, andats, jobbat i par, behövt vara lyhörda, ödmjuka, givit och tagit emot. Vi var där i rummet hela tiden, inte bara med kroppen utan även med sinnet. Ett av de största fördelarna med yoga enligt mig.

Hjärnan får äntligen lite tid att vara ifred. Vi följer inte med varje tanke, har inte tid till funderingar, grubblandet uteblir.

Bara läsa det är skönt!

Sinnet får vila. Kroppen vrids och vänds på. Organen masseras. Andningen förlängs. All går som i slow-motion men med full aktivitet och styrka.

Total hängivelse. Så skönt.

 

Efter den yogadagen har flera hört av sig till mig.

Någon hade gjort rent hus samma kväll med sina nära.

En annan berättade att hon velat påbörja en inre resa sedan länge. Äntligen fick tanken inte plats längre utan skred till handling utan att hon behövde driva den själv.

En annan kvinna, chef, strikt och perfektionist som hon själv beskrev sig –  pratade om magi. Hon berättade att sedan hon börjat med yoga var det som något magiskt började hända.

Många tackar mig som lärare men jag är bara en guide. Arbetet och resan gör man själv.

Svanen Hamsa symboliserar bl.a. balans i livet. Hon kan gå stadigt på marken, flyta graciöst i vattnet och flyga mjukt i luften. Så vi öppnar våra hjärtan, våra vingar. Följer med flödet, låter det ske och tar del av upptäcksfärden.

 

 



3 Comments

  1. Hanna Wessman wrote:

    Du skriver så fint.
    Kram
    Hanna

  2. very good and cool,thank you for your sharing. http://youtu.be/iLPumcKZEBU