Michael Anastassiades + Svenskt Tenn

Svenskt Tenn har alltid varit en stor inspirationskälla för mig när jag inrett mina hem genom åren. När jag för 13 år sedan flyttade till Stockholm kunde jag spendera många timmar i butiken på Strandvägen och gick sällan därifrån utan något litet.Oftast en ny bit tyg. Jag läste någonstans eller om det var någon i personalen som berättade att Josef Frank själv satt gränsen, för hur många av hans tyger man kunde ha i ett och samma rum, vid 8 stycken. Jag höll mig till det och vårt hem badade i dessa vackra tyger och jag tröttnar aldrig. Ren konst i mitt tycke. Idag var det inte Josef Frank som var huvudpersonen, även om det är hans design som ligger till grund för de nyheter Svenskt Tenn presenterar denna vår, utan formgivaren Michael Anastassiades.

Jag fick en exklusiv förhandstitt på detta fantastiska samarbetet och vad kan man säga. Fler klassiker att lägga högt på önskelistan. Jag har inte fått bilder på allt men den här lampan hade gärna fått stå var som helst i mitt hem!

Övriga bilder är från butiken.

Kan varmt rekommendera Tesalongen, som snart också kommer kunna erbjuda ett glas bubbel till lunchen;)

Tack för en mycket trevlig stund!

 2 Comments

  1. Anna wrote:

    Hej.
    Jag var till Svenskt Tenn igår och fastnade helt bland tygerna. Så mycket underbart vackert! Jag vill ha nästan allt. Fick berättat för mig av den trevliga personalen hur tygen trycks. Det imponerade och gav en förståelse för kvalitén.

  2. madeleine wrote:

    åh lyllos dig!! svenskt tenn oh ja tack endast plånboken som sätter stopp men tygerna jag tror att jag har fem olika mönster härhemma så fritt fram för mig att inhandla ytterligare tre mao å så glad min man kommer bli över detta….Kram