My kids room (klicka här)

Äntligen har vi fått det gjort! Igår åkte Toms spjälsäng ut och in flyttade en likadan som storebror (inte sover i..)! Succé! Båda pojkarna somnade tillsammans och jag kan lova att det var två nöjda föräldrar som i alla fall fick sova halva natten själva.  Jag och min lillasyster delade rum ända tills vi blev tonåringar. Visst var det säkert en del bråk om ditt och mitt men det jag minns mest var tryggheten att somna och vakna tillsammans. Så länge det funkar kommer pojkarna få dela helt enkelt.

Jag älskar gamla barnsängar men insåg efter en del sökande att särskilt praktiskt är det inte. De här är från Ikea, heter Minnen. De är utdragbara och kan ställas in i takt med att barnen växer.

Gamla stolar får fungera sängbord.

Det här bordet är från början ett obehandlat träbord från Ikea, som jag målat och kaklat. Lite snett och vint men barnen hjälpte ( om man nu kan säga så) till och vi hade hur kul som helst. Så noga är det faktiskt inte!

Vi spenderar väldigt mycket tid i barnens rum. Leker, målar, spelar bandy och läser. Jag tycker man ska tänka funktion i mer eller mindre all inredning men särskilt i barnrum. Här finns det inte plats för “ajabajainterörainredning” men visst kan det vara fint att titta på ändå.  Det måste vara lätt för barnen att hitta på saker och att själva röja upp efter sig. Vi staplar böcker och har stora korgar och lådor till alla leksaker som pojkarna, efter en del tjat, själva klarar av att lägga tillbaka allt i. Soffan är en madrass till en spjälsäng som jag bara slängt två fårfällar över. Ryggstödet är en typ av kudde från Ikea, inköpt för 3-4 år sedan.. Den här soffan var nästan det första jag gjorde när vi fick Nathan. Mest var det väl jag som låg där med honom klättrande över mig, trötthetschockad nybliven mamma liksom..hahahaa..

Hoppas ni har en fin söndag!

 7 Comments

 1. Miranda wrote:

  Kjempe kult barnerom :)) Har make seng til min datter, stor LYKKE!

 2. lilla.u wrote:

  vilket ljuvligt rum de har. underbart!
  så mycket personlighet.
  du kan du!!!

 3. Madeleine wrote:

  Älskar’t alltihop, du får ju ihop hela paketet; praktiskt, mysigt å grymt grymt fint att titta på, en stor begåvning och en stor inspiratör, that’s you!! Fin söndagskväll till dig

 4. Anna M wrote:

  Väldigt fint! Påminner mig om att vi verkligen verkligen måste ta tag i detsamma…..Axx

 5. Katti wrote:

  pojkarnas rum är ett av mina absoluta favoritrum i hela världen! puss!

 6. frida wrote:

  fint. själv sitter jag o söker spjälsäng med ljus o lykta men tycker inte att det är lätt att hitta någon snygg. inne antingen på Sebra eller en gammal i järn, men inte så lätt att hitta…

  några tips på snygg spjälsäng?

  /frida med första bebisen i magen