My weekend + granola recipe

Har haft en mycket skön helg. Pojkarnas farmor och farfar har varit på besök så vi har fått både extra sömn och extra mat :) Bara mys hela helgen. Typ det enda jag känner för just nu. Hemmamiddagar, film och en och annan utflykt med barnen = lyckad helg :)

Igår drog vi till Fotografiska och tittade på vacker fotokonst. Min äldsta son börjar sätta ord på vad han tycker och känner för de bilder som lyckas fånga hans uppmärksamhet, och jag tycker det är så spännande att höra vad han tänker. Kanske inte alltid det fotografen själv tänkt om jag säger så.. Härligt att det inte finns rätt eller fel i konstvärlden ;) Hopplocket ovan är det jag fick med mig hem.  Två böcker, Teller och Sherman och Albert Watson, några vykort, en kylskåpsmagnet och en kalender över 2013. Handkrämen är inte köpt där men den fick vara med för att den är så grymt skön. Om ni inte testat, gör det! Aesop kan du bla köpa här. Bra julklapp.

Blev väldigt förtjust i Johan Willner och hans Boy Stories. Helt fantastiska färger.

Väldigt trevlig utsikt från restaurangen.

I fredags gick jag på mitt livs första date med den här lilla killen! Möt Hugo 2 veckor och bedårande. Min älskade vän Jenifer har blivit mamma för andra gången och jag måste säga att jag njuter av att se hur lugn och avslappnad man är när man får sitt andra barn. Inte så hysteriskt som det faktiskt kan vara där i början med första. (inte för att du var det Jempo ;) ) Mitt i barnafödande bestämde också den här familjen sig för att köpa ett nytt hem. Ett renoveringsobjekt. Perfekt! Då har man ju nått att pyssla med under mammaledigheten..hehe.. Jenifer är grym på inredning och har så klart roddat som en tok innan Hugo kom men allt är inte klart. När det är det ska jag be om att få ta några bilder till! Så snyggt med grå lister!

Hon svängde ihop en bättre lunch också! Tack för det! Supergod tomatsoppa!

Hugos storasyster har ett eget rum med en smart säng med lådor.

Jag har kört läder på läder och vinrött är fortfarande en favorit. Tröjan är från H&M.

Och här kommer receptet på min svärmors fantastiska granola!

BAS
7 dl havregryn
2 dl riven kokos
1 dl naturella solrosfrön
1 dl       ”        sesamfrön
SÖTT
3 msk honung el lönnsirap
1 1/2 dl vatten
1 msk malen kanel
1/2 msk malen kardemumma
1/2 msk malen ingefära
1 krm flingsalt
Värm ugnen till 175°C. Bakplåtspapper på en plåt.
Blanda havregryn, kokos, solros och sesamfrön i en bunke. Blanda det söta och vatten och rör ner detta i blandningen. Rör om ordentligt och noga, så att blandningen blir en grynig massa.
Bred ut blandningen (jämt lager) på bakplåtspappret och rosta i mitten av ugnen ca 20-25 minuter. Rör om då och då – blandningen skall få en jämn gyllenbrun färg.
Ta ut granolan och låt svalna.
Blanda i ytterligare smaskigheter som passar dig.
Ex.
1 dl naturella pumpafrön.
1 dl gröna eller mörka russin
1 dl klippta osvavlade aprikoser eller torkad mango
1 dl torkade tranbär, blåbär eller gojibär
1 dl linfrö
2 dl hackade naturella hassel, pecan, cashew, valnötter eller mandel (välj de nötter som du älskar)
Förvara i fina glasburkar
Ja, det var lite av vad jag haft för mig i helgen.

 3 Comments

 1. kristin wrote:

  Vilken härlig helg! Jag vill också ha nära till Fotografiska, de har ju bara en bråkdel i webshopen.. suck..
  Tusen tack för receptet förresten :) Toppen!

 2. Sanna wrote:

  Vad mysigt ni har haft det.
  puss

 3. Madeleine wrote:

  åh härliga helg!! Ser ut som ni njutit!! Fotografiska skulle jag så väldigt gärna ha nära till…jag säger som Kristin webshopen innehåller alltför lite av deras fin fina utbud.,.