Skyltar

 

Tänk vad livet skulle vara enkelt om man hade skyltar som denna att följa. Bara välja en färg och sedan tuta och köra. Inte alla dessa beslut. 2012 har varit ett tufft år för mig och vad jag förstår för många andra. Mycket turbulent energi har varit i omlopp enligt astrologerna. Det kan jag verkligen skriva under på.

Under detta första år tillbaka i Stockholm efter sex år i Italien har jag många gånger fått frågan om varför jag flyttade hem. Det finns många olika anledningar. En av dessa är att jag saknade mitt support system. Jag kände mig som en spindel utan mitt nät. Väl tillbaka i mitt hemland uppskattar man så enormt mycket det man har omkring sig. Underbara vänner och stödjande familj. Ett samhälle som fungerar. Skolor. Sjukvård. Jag är djupt tacksam över allt detta och att få bo i detta land.

Min mormor sa en gång till mig att skyltarna finns runt dig Jennie, du måste bara öppna ögonen för att se dessa! Och sedan dess har jag försökt göra det.  Det gäller att vara fokuserad och tro på sig själv för att inte missa dem. Ibland är det inte så lätt att följa sitt hjärta. Så nu sluter jag mina ögon i den norrländska natten och stakar ut min väg för 2013.

 

Min sista dag 2012 har jag varit med min familj, åkt längdskidor, yoga och lagat tiramisu. Skänkt tanke till mer shri (skönhet) på jorden och önskat energi till de som idag är ensamma.

Min uppmaning till oss alla är att uppskatta det support system vi har. Våra vänner. Vår familj.

En daglig praktik på yogamattan är något jag verkligen rekommenderar då det får en att stanna upp och reflektera. I dagarna kommer jag ge tips på vad en sådan kan innehålla. Till dess önskar jag er alla ett underbart 2013 fyllt med positiv och harmonisk energi.

Gott nytt år, auguri!

Namasté

Längdåkning gör susen för yogan och hjälper till att jobba upp en god apetit för kvällens tiramisu! (som betyder “dra mig upp”!)

Årets sista hjärtöppnare ute i den norrländska naturen!

 One Comment

  1. Hanna Wessman wrote:

    Du är underbar. Jag håller med dig om vartenda ord och hoppas på ett år fyllt av vänlighet och reflektion. Det är så lätt att dras med av allt det oviktiga i livet och tillslut förlorat massa energi till ingen nytta. Kramar i massor, ses snart!
    Hanna