Yoga och lite till

För mig är yoga att säga ja till livet. Till allt vad det innebär. Alla de upplevelser vi varit med om  har tagit oss dit vi är idag, det bra men även de dåliga. De bra sidorna hos oss själva men även de mindre bra.

Min egna yogapraktik började år 2000. Sedan dess har jag rullat ut min yogamatta nästan varje dag. Ibland går det så bra, andningen flyter, jag njuter och känner att jag kan få en upplevelse av mig själv med min kropp som redskap. Ibland sitter jag bara på mattan, arg och sur, men har i alla fall då andningen att ta hjälp från och jag har fortfarande ALDRIG ångrat en stund på mattan. Så välkomnen att följa min blogg om andning, livet som yogafröken, mat, dryck!

 

Djupandning på en strand i Italien där jag bodde och arbetade med yoga i 6  år.

Mitt första tips för att ta hand om er själva är att lära känna sin andning. Sätt er i en skön position, spelar ingen roll vilken, det går lika bra att sitta på en stol eller mot en vägg i början. Sträva efter att ryggen ska vara rak. Fokusera på en punkt med blicken och slut därefter gärna ögonen. Känns det obehagligt att blunda låt blicken bara vila och suddas ut. Försök att stillna i de andra sinnena, slå dövörat till. Motstå frestelsen att röra er, (så svårt!), låt händerna vila i knät och börja iaktta er egna andning. UTAN att döma er själva.  Efter några minuter kan ni sluta. Lägg till någon minut per gång, ställ en äggklocka i ett annat rum så slipper ni hålla koll på tiden.

Snart kommer ni bli vän med era egna andetag. Ni kommer märka att den följer ert dagliga humör och att ni sedan kan använda andningen till att lugna er, stressa av eller få mer energi. Detta är ett stort steg på vägen. Nästa vecka tar vi ett till steg, njut nu och tacka er själva varje gång ni ger er lite tid, det kommer återspegla mer än ni tror!

 

Wild thing

Denna position heter Wild thing och är en av mina favoriter, man känner sig så fri! Positionen ser så avancerad ut, men jag lovar med rätt hållning, uppvärmning och lite yogastyrka njuter man fullt i den form av denna position man än utför. Det är inte alla dagar jag får till den så här :-)

Fotografen är underbara Paulina Westerlind och är tagen till ett pågående yogaprojekt. Klänningen har vi fått låna av fantastiska Maria Silfverschiöld.

 

Nedan ser ni en bild från i morse där en underbar elev till mig som heter Lotta gör full brygga (urdhva dhanurasana). Hon är 62 år och började med yoga hos mig i en grupp för ca 1 år sedan. Hennes rygg var enligt henne själv helt paj, hon har ett skadat knä och var även ganska nere. Nu flödar energierna och bilden talar för sig själv. Men hon har varit envis, öppen för förändring och tålmodig, heja Lotta och heja yoga.

 Lotta 62 år i urdhva dhanurasana.

 

 

Varm drink att njuta av och boosta sitt immunförsvar med för en glad vinter!

Koka upp 1 liter vatten och blanda i skalad och skivad eller riven ingefära (ca 2 cm till en liter vatten), 1/2 – 1 st pressad citron, 1 skivad eller riven vitlök (den kan du hoppa över de dagar du inte vill ha vitlök), eventuellt lite flytande ekologisk honung eller 1 tsk rörsocker. Drick i ett vackert glas eller en fin mugg. Nu till jul kan det vara mysigt att lägga i en liten kanelstång!

Denna drink dricker jag gärna före jag äter eller dricker något på morgonen. På vintern äter jag gärna någon god gröt till frukost som jag slänger ner äppelbitar, kanel och nötter i medan den puttrar på svag värme. Under tiden kan du göra något annat andas, duscha, lägga en make! Till det njuter jag av en kopp varmt yogite och en frukt.

 

Senare under förmiddagen dricker jag gärna cappuccino eller caffè latte med en liten croissant! Jag älskar kaffe i alla de sorter. Nedan ser ni mitt favorit mellis under åren i Italien, från underbara bar San Francesco.

 

Det var allt för idag! Ses snart! Vill ni läsa mer om mig och var jag håller klasser, workshops, yogaresor, yogadagar så kika gärna in på min hemsida. Kom gärna med frågor och funderingar – jag ser fram emot att höra från er!

Nu ska jag njuta av glass med barnen efter kvällens killklass – mer om den en annan dag!

 

 

 9 Comments

 1. Name * wrote:

  Spännande!
  Kul!
  Bikram?
  Niklas

  • jennie wrote:

   Hej Niklas, tack! Nej jag jobbar med en dynamisk yogaform som heter Anusarayoga, titta mer på min hemsida eller kom och prova ett pass! Ha en underbar vinterdag!
   Varma hälsningar,
   jennie

 2. Hanna Wessman wrote:

  Underbart. Längtar redan till nästa inlägg!
  Hanna

 3. Sanna wrote:

  Härligt, ska bli så kul att följa dig här.
  xx sanna

 4. Paulina wrote:

  Jag har prövat många yoga lärare genom åren men aldrig träffat någon som ger mig en sådan bred upplevelse som du Jennie. Din yoga påverkar hela mitt liv. Jag är ett stort fan!
  Och så glad att ha dig i mitt liv. Vi arbetar på ett spännande projekt tillsammans!
  Kram Paulina
  (och stolt över att få vara din fotograf)

 5. Kia wrote:

  Välkommen i gänget!

 6. Madeleine wrote:

  å så härligt med ännu en inspirerande blogg här hos Hannas room, skall bli jättekul att få följa dig

 7. Tanja wrote:

  Ser fram emot att föja dig här!